#10 Onbewoond eiland met je baby; de draagbare wieg

Allemaal hebben we wel een favoriet product, ding of tool dat ons door de dagen heen helpt. Dat plezier, gemak, rust of verlichting betekent. Dat zorgt voor een blije baby en dus een blije ouder. Iets waar je niet zonder kan en dat je dus zonder twijfel meeneemt als je met een baby naar een onbewoond eiland gaat.

In de reeks ‘Ik ga naar een onbewoond eiland en neem mee…’: een draagwiegje!

Veerle (31): Daar was mijn lieve baby eindelijk. Negen maanden had ik gewacht en nu wilde ik voor altijd bij hem zijn. Uren kon ik naar hem kijken. Ik wilde geen minuut van zijn zijde wijken. Of iniedergeval wilde ik hem altijd dicht bij mij in de buurt hebben. Hem alleen op zijn kamer leggen, no way! Dat durfde ik ook niet. Wat als ik niet hoorde dat hij huilde en hij honger had? Plassen deed ik met de deur open… Aangezien ons huis meerdere verdiepingen heeft moest ik een oplossing bedenken voor een plek waar hij rustig kon slapen. Maar dus ook waarin ik hem kon verplaatsen.

Mijn schoonzus had nog een draagbaar wiegje op zolder staan, ook wel een mozes mandje genaamd

Geborgen gevoel

Mijn schoonzus kwam langs om te knuffelen met haar neefje en ik vertelde mijn ‘probleem’. “Ik heb nog wel een draagbaar wiegje voor je” zei ze! Dat was de oplossing! De volgende dag kwam ze het draagbare wiegje, ook wel Mozes mandje genaamd, brengen. Wat een mooi wiegje, ik was er meteen fan van. Er zat een verstelbare kap op het mandje en er lag een lekker dik matrasje in. Hij zag er mooi uit, van riet. Er zaten handgrepen aan, en was daarom makkelijk verplaatsbaar. Precies wat ik wilde. Omdat het mandje ook niet zo groot is geeft het een geborgen omgeving. Fijn voor je baby want zo slaapt ‘ie ook nog beter! En slapen deed mijn baby heerlijk erin. Soms dacht ik zelfs, nu wil ik weer even aandacht hoor! Wanneer word je wakker!?

 

LEES OOK: #9 Onbewoond eiland met je baby: de Hangloose baby

Makkelijk verplaatsbaar

Naast dat mijn mannetje er heerlijk in sliep vond ik het dus ideaal dat ik het mandje overal kon verplaatsen door het huis. Hij lag lekker in zijn mandje te slapen als ik op de bank lag. Hij ging mee naar de keuken als ik het eten ging maken. Hij lag naast mij aan tafel als ik aan het eten was. Zelfs met het opvouwen van de was ging hij mee en stond hij op de wasmachine! Als ouder de flexibiliteit hebben om te kiezen waar mijn baby slaapt vond ik ideaal en hij ook!

 

Heb jij ook een item dat onmisbaar is voor jou en je baby? Laat het ons weten en stuur een bericht naar redactie@fammebaby.nl. Beschrijf waarom het voor jou en je kleine zo’n onmisbaar item is/was en wie weet vind je jouw item binnenkort op Famme Baby. Foto(‘s) erbij is leuk!

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
#10 Onbewoond eiland met je baby; de draagbare wieg
Sluiten