Bijzonder cadeau voor je kind: een tijdcapsule. En dit stop je erin

Een dierbaarder cadeau voor je kind bestaat er haast niet: een zorgvuldig samengestelde tijdcapsule. Een doos of mand met allemaal lieve herinneringen aan zijn of haar babytijd en de periode waarin je kind is geboren. Pak de zakdoeken er maar bij als je die straks samen openmaakt.

Hier wat voorbeelden van dingen die je in de tijdcapsule kunt doen, maar check ook eens de site Make History, die geweldige producten voor timecapsules aanbiedt. Nog een kleine tip vooraf: met een stevige en goed afsluitbare doos, doorstaat de tijdcapsule de tijd. Zo blijft alles netjes en vergeelt het papier niet.

1. Een krant van de geboortedag

Wat gebeurde er naast die allerbelangrijkste gebeurtenis eigenlijk nog meer in het land en op de wereld op dat moment? Een flashback naar de actualiteiten van die dag.

2. Zijn of haar eerste pakje

Bij het openmaken van de capsule zal je kind raar opkijken zijn dat hij of zij dit ooit aanhad. ‘Was ik zoooo klein?!’

3. Briefjes en foto’s van het kraambezoek

Laat je bezoek een briefje schrijven aan de baby. Met een foto erbij van tijdens het kraambezoek, wordt het extra speciaal. Dierbaar!

4. Een USB-stick met muziek en filmpjes

Je kan kiezen voor muziek en filmpjes die populair zijn in het jaar dat je baby geboren is. Het is ook leuk om de favorieten van je partner en jij erop te zetten. Wie weet blijkt later dat jullie dezelfde smaak hebben. Nu maar hopen dat er over 18 jaar nog iets bestaat om de USB-stick af te luisteren!

5. Familierecepten

Een goede traditie om door te geven. Alle geheime recepten, ingrediënten en foefjes op een rijtje. Als je de tijdcapsule geeft wanneer je kind op kamers gaat, is ‘ie perfect voorbereid met een menu voor de komende tijd.

LEES OOK: 8x onze favoriete webshops voor coole babykleding en hippe accessoires

6. Echofoto’s

Die dierbare herinnering aan je eerste kennismaking met je kind en voor je kind straks een bijzonder plaatje om naar te kijken.

7. Foto’s van je zwangere buik

Je kind kan zich later vast maar moeilijk voorstellen dat ‘ie echt in jouw buik zat. Met de foto’s heb je gewoon keihard bewijs ;). Maar het is natuurlijk ook leuk om de groei te zien.

8. Babyfoto’s van je partner en jij

En het liefst ook nog een foto van je baby erbij. Want van wie heeft ‘ie dat neusje nou echt? En die sprekende ogen? Mooi vergelijkingsmateriaal.

9. Een allereerste of favoriete speelgoed

Dit kan je niet meteen in de tijdcapsule leggen natuurlijk. Huilbuien gegarandeerd ;-). Wacht er dus liever mee tot je kindje er niet meer gehecht aan is of stop een lieve foto van je kind met z’n favo knuffel of speelgoed in de tijdcapsule.

10. Een brief aan jullie baby

Schrijf een brief aan je baby. Wat hoop je voor hem of haar. Waar fantaseer je over? Super leuk voor jullie allebei om straks terug te lezen. Dat wordt huilen! Inspiratie nodig? In onze rubriek ‘Lieve Baby..’ gingen andere moeders je al voor. Wil je je brief graag delen met ons en onze lezers. Mail hem dan vooral!

Door het bezig zijn met nu en de toekomst ook nieuwsgierig naar de nabije toekomst? Alvast een voorproefje van wat je straks te wachten staan als je baby een peuter of kind is. Dit Instagram account toont het echte moederschap en wat je te wachten staat met peuters en kinderen.

Timecapsule

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Bijzonder cadeau voor je kind: een tijdcapsule. En dit stop je erin
Sluiten