10 dingen die je als kersverse ouder in je auto moet hebben liggen

Sta je in de file, is het fopspeentje zoek. Ontroostbare baby (en mama) gegarandeerd. Houd de volgende dingen standaard in je auto, dan ben je op alles voorbereid.

1. Billendoekjes

Billendoekjes zijn sowieso natuurlijk een echte musthave, zeker als je naar een onbewoond eiland gaat met je baby. Ook in de auto zijn ze onmisbaar. Natuurlijk gebruik je ze braaf om de billetjes van je baby schoon te maken. Maar wat denk je ervan als je baby kwijt of moet spugen in de auto? Je handen er even mee reinigen of even over het dashboard ermee: billendoekjes zijn the bomb. Altijd een pak achter de hand houden in de auto dus.

2. Zaklamp

Iedereen die een beetje meekomt in de 21ste eeuw a.k.a de wondere wereld van de moderne technologie, weet natuurlijk dat er ook een zaklampfunctie op je mobieltje zit. Doe nou maar gewoon effe ook zo’n ouderwetse met batterijen erin in je dashboard kastje. Geloof ons maar, je bent hartstikke dankbaar als je telefoon leeg is en je geen hand voor ogen kunt zien. Denk maar aan noodgevallen waarbij je een rondje gaat rijden met de baby om ‘m in slaap te krijgen. De speen of favoriete speeltje valt ergens, huilen geblazen. Maar gelukkig is daar je zaklamp om ‘m razendsnel mee op te sporen.

3. Desinfecterende handgel

Deze is natuurlijk niet voor de baby, maar helemaal speciaal voor jou. Als die babydoekjes er niet voor zorgen dat je handen schoon genoeg aanvoelen na een luierexplosie, is dit plan B.

LEES OOK: Zo vaak zou je het speelgoed van je baby écht moeten wassen

4. Een vuilnisbakje/-zakje

Voor alle troepjes die zich opstapelen in de auto. Blikjes en lege kauwgompakjes zijn nog tot daar aan toe. Maar een vieze luier en gebruikte billendoekjes onder de stoelen verstoppen is niet zo’n heel strak plan. 😉

5. Een extra luiertas

Een extra luiertas die gevuld en wel op je wacht in de achterbak van je auto is erg fijn. Bijvoorbeeld wanneer luiertas nummer 1 het begeeft of je hem thuis vergeet. Ook deze kun je weer vullen met extra luiers, billendoekjes, zalfjes tegen luieruitslag en iedere andere musthave die ook in luiertas nummer 1 zit.

6. Een extra outfit voor je baby

Wij moeten nog de baby ontmoeten die een volledige dag doorkomt zonder zijn of haar kleding vuil te maken. Neem dus een extra setje kleding mee. Zo ben je voorbereid op kwijl- en spuugmomenten. Maar ook op het onverhoopte geval waarin de dijken breken en de luier dus niet de volledige poepexplosie aan kan.

LEES OOK: 7 geniale manieren om als volwassene ook babyproducten te gebruiken

7. Een extra outfit voor jezelf

Want soms komt het ook voor dat de baby jouw kleding liever vuil maakt dan die van zichzelf.

8. Een hoedje voor je baby

Voor op de zonnige dagen of bewolkte dagen waarop de zon toch nog opeens doorbreekt (want he, dit is tenslotte Nederland). Zo bescherm je de baby tegen de zon en houd de kleine het hoofd koel.

9. Tissues

Een snotneusje, wat spuug of eten in de mondhoekjes; kom maar door met die zakdoekjes!

10. Voorraadje fopspenen

Het. speentje. is. kwijt. Iedere ouder kent ongetwijfeld de hel en totale staat van paniek die dit met zich mee kan brengen. Zonder het fopspeentje zit je met een non stop huilende baby. Ook hier geldt: better to be safe than sorry. Koop er meteen een paar en bewaar die in een doosje op een vaste plek in de auto. Zo heb je ze meteen bij de hand.

Ga je niet voor een autoritje maar voor een vliegreis? Met deze 7 tips kom je die vlieguren wel door met je baby.

Ken jij nog echte baby musthaves voor in de auto? Laat het ons weten op Facebook.

Brit + Co

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
10 dingen die je als kersverse ouder in je auto moet hebben liggen
Sluiten