#1 Onbewoond eiland met je baby: het wippertje

Muriel Oonincx 2 mrt 2017 De baby

Allemaal hebben we wel een favoriet product, ding of tool dat ons door de dagen heen helpt. Dat plezier, gemak, rust of verlichting betekent. Dat zorgt voor een blije baby en dus een blije ouder. Iets waar je niet zonder kan en dat je dus zonder twijfel meeneemt als je met je baby naar een onbewoond eiland gaat. In deze aflevering: het wippertje!

In de nieuwe reeks ‘Ik ga naar een onbewoond eiland met m’n baby en neem mee…’: het wippertje!

Muriel (43): ‘Ik herinner me nog als de dag van gister dat ik met de man bij de Prénatal rondliep met mijn hoogzwangere buik. In de lege winkelwagen stapelde zich langzamerhand allerhande must-haves voor onze eerste kind op. Met de checklist in de hand vinkten we alles af. Van aankleedkussen tot kleertjes tot matrasje en dekbedhoesjes.

Het wippertje

Wat niet op deze lijst stond was het wippertje. Ons oog viel op een donkerblauw exemplaar van BabyBjörn. Het zag er zo comfortabel uit dat ik er zelf wel in had willen liggen, ware het niet dat mijn halve buik er nog niet eens in paste. We lieten ons overtuigen door een enthousiaste verkoopster, niet wetende dat het ons leven zou ‘redden’. Goed redden is overdreven, maar wat een uitvinding!

‘De deining van de veerwerking bracht hem steevast snel in slaap’

Na een paar weken legden we ons kleine mannetje voor het eerst in het wipstoeltje. Hij vond het heerlijk. De deining van de veerwerking bracht hem steevast snel in slaap, waarna we hem zo konden over tillen in zijn bedje. Toen hij acht weken oud was, reden we naar Spanje voor een vakantie in de buurt van Barcelona. De wipper ging mee en zelfs in een drukke tapastent zetten we het wippertje op tafel* en genoot hij van alle aandacht en heerlijke geuren. Totdat hij weer heerlijk in slaap viel en wij ongestoord van onze tapas konden genieten.

*We letten natuurlijk goed op dat het niet gevaarlijk was.

Baby in het wippertje
Onze nr. 2 stoer en tevreden in de donkerblauwe wipper

Niet voor alle baby’s

Het moet gezegd dat niet alle baby’s net zo genieten van de wipper. Onze nummer drie was te sterk en beweeglijk en voelde er niet veel voor, maar de eerste twee kinderen genoten met volle teugen van de chille wipstoel.’

Slimme vraag: Waarom de wipstoel van BabyBjörn?

  • Hij is superplat op te vouwen en daardoor overal mee naartoe te nemen
  • Hij weegt bijna niks
  • De bekleding is makkelijk te verwijderen om te wassen
  • IJzersterke kwaliteit

Heb jij ook zo’n item die onmisbaar is voor jou en je baby, het maakt niet uit wat. Verras ons! Stuur je verhaal in maximaal 400 woorden naar redactie@fammebaby.nl. Beschrijf zoals hierboven een leuke anekdote en waarom het voor jou en je kleine zo’n onmisbaar item is/was. Foto(‘s) erbij is leuk!

LEES OOK: #16 Onbewoond eiland met je baby: Mijn moeder

Reageer op artikel:
#1 Onbewoond eiland met je baby: het wippertje
Sluiten